Mit ehetek | Mandulatej

Mandulatej

Mandulatej
Mandulatej

Elkészítés

A csírákat és a héjától megtisztított darált mandulát turmixoljuk össze 2 dl vízzel, majd szűrjük le. A levét ízesítsük mézzel, majd a mandulatej egy kis részét az őrölt vaníliával összefőzzük, hogy jól átvegye a vanília ízét, majd elkeverjük a többi mandulatejjel.


    • adag1
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csipetnyi Só
  • 50 ml Mandula (30 g)
  • 1 teáskanál Méz (7 g)
  • 50 ml Napraforgó csíra (25 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt vanília (1 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 229
  • CH: 8.4 g
  • fehérje: 8.9 g
  • zsír: 16.8 g