Mandulás rántott csirke
Elkészítés
A filézett csirkemellet kissé kiverjük, gyengén sózzuk, fél órára félretesszük. Lisztbe, felvert tojásba és a durvára vágott mandulával összevegyített zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Itatós papírra szedjük, citrom karikával, valamint petrezselyemlevéllel díszítjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 db Citrom (18 dkg)
- 2 db Tojás (11 g)
- 1 szál Friss petrezselyem
- 1 kg Csirkemell filé 
- 4 dkg Finomliszt BL55 
- 4 dkg Zsemlemorzsa  
- 5 dkg Hámozott mandula 
Sütéshez:
- 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 1637
- CH: 16.3 g
- fehérje: 63.5 g
- zsír: 146.8 g