Mit ehetek | Mandulás rántott csirke

Mandulás rántott csirke

Mandulás rántott csirke
Mandulás rántott csirke

Elkészítés

A filézett csirkemellet kissé kiverjük, gyengén sózzuk, fél órára félretesszük. Lisztbe, felvert tojásba és a durvára vágott mandulával összevegyített zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Itatós papírra szedjük, citrom karikával, valamint petrezselyemlevéllel díszítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 szál Friss petrezselyem
  • 1 kg Csirkemell filé 
  • 4 dkg Finomliszt BL55 
  • 4 dkg Zsemlemorzsa  
  • 5 dkg Hámozott mandula 
Sütéshez:
  • 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 1637
  • CH: 16.3 g
  • fehérje: 63.5 g
  • zsír: 146.8 g