Mit ehetek | Mandulás burgonyakrokett

Mandulás burgonyakrokett

Mandulás burgonyakrokett
Mandulás burgonyakrokett

Elkészítés

A megmosott héjas burgonyát megfőzöm, majd meghámozom és még melegen összetöröm. Hozzáöntöm a tejet, a gyengén felvert tojásokat, az összes fűszert, valamint a megreszelt vöröshagymát. Beledolgozom a sütőport és annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Nedves kézzel hosszúkás kroketteket (ujjnyi henger alakú kolbászkákat) formálok belőle. A fehér mandulát vékony lapokra forgácsolom és belenyomkodom a krokettekbe. Ezután forró bő olajban 8-10 percig sütöm. A megsült kroketteket papír törölközőre teszem, hogy felszívja a felesleges olajat.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • fél mokkáskanál Őrölt szerecsendió (1 g)
  • ízlés szerint Só
  • 2 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (30 g)
  • 1 dl Tej-2,8% (9 g)
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 kisebb fej Vöröshagyma (7 dkg)
  • 4 dl Étolaj - Napraforgóolaj (36 g)
  • 1 mokkáskanál Sütőpor (2 g)
  • 0 g Őrölt fehérbors 
  • 4 db közepes Burgonya (88 dkg)
  • 5 dkg Szeletelt mandula 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 369
  • CH: 41.9 g
  • fehérje: 9.5 g
  • zsír: 16.3 g