Mit ehetek | Mandarinos csirkemell

Mandarinos csirkemell

Mandarinos csirkemell
Mandarinos csirkemell

Elkészítés

A filéket hosszában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd besózzuk. A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, a mandarint megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a csirkemell szeleteket megsütjük benne. (Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!) A visszamaradt vajba szórjuk a mandarint és a mazsolát. Kicsit átforrósítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon addig forraljuk, míg kicsit besűrűsödik. A húst leöntjük a raguval, úgy tállaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
  • 5 dkg Mazsola 
  • 30 dkg Mandarin  
  • 5 dkg Vaj 
  • 4 fél közepes - kb. 20-20 dkg-os Csirkemell filé (80 dkg)
  • 1 dl Fehérbor - édes (10 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 445
  • CH: 17.1 g
  • fehérje: 48.8 g
  • zsír: 17.4 g