Mandarinos csirkemell
Elkészítés
A filéket hosszában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd besózzuk. A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, a mandarint megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a csirkemell szeleteket megsütjük benne. (Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!) A visszamaradt vajba szórjuk a mandarint és a mazsolát. Kicsit átforrósítjuk, majd felöntjük a borral és a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon addig forraljuk, míg kicsit besűrűsödik. A húst leöntjük a raguval, úgy tállaljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
- 5 dkg Mazsola 
- 30 dkg Mandarin  
- 5 dkg Vaj 
- 4 fél közepes - kb. 20-20 dkg-os Csirkemell filé (80 dkg)
- 1 dl Fehérbor - édes (10 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 445
- CH: 17.1 g
- fehérje: 48.8 g
- zsír: 17.4 g