Mit ehetek | Máltai szalonnás káposzta

Máltai szalonnás káposzta

Máltai szalonnás káposzta
Máltai szalonnás káposzta

Elkészítés

A káposztát leveleire szedjük és egyforma kis kockákra vágjuk. A szalonnát nagyon apró darabokra vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük. Felesleges levét elpárologtatjuk. Végül beleszórjuk a szalonna ropogósra sült pörcét és azonnal tálaljuk.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 8 szelet Bacon-füstölt (12 dkg)
  • 60 dkg Káposzta  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 132
  • CH: 5.7 g
  • fehérje: 5.0 g
  • zsír: 9.5 g