Máltai szalonnás káposzta
Elkészítés
A káposztát leveleire szedjük és egyforma kis kockákra vágjuk. A szalonnát nagyon apró darabokra vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük. Felesleges levét elpárologtatjuk. Végül beleszórjuk a szalonna ropogósra sült pörcét és azonnal tálaljuk.
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 8 szelet Bacon-füstölt (12 dkg)
- 60 dkg Káposzta  
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 132
- CH: 5.7 g
- fehérje: 5.0 g
- zsír: 9.5 g