Mit ehetek | Máltai halleves

Máltai halleves

Máltai halleves
Máltai halleves

Elkészítés

A paradicsom héját lehúzom, félbevágom, magjait kikaparom és felparítom. A hagymát hámozás után finomra metélem. A halat darabokra vágom. A citrom levét kinyomom, sárga héjából egy keveset hajszálvékony csíkokra vágok. Fazékba öntöm az olajat, majd felforrósítom. Ráteszem a hagymát és a fokhagymát, üvegesre fonnyasztom. Hozzáadom a paradicsomszeleteket és további 1-2 percig együtt pirítom. Beleszórom az összes fűszert, majd hozzáadom a haldarabokat, felöntöm 2 liter vízzel, a halászlékockákat is beleteszem. Kb. 40 percig főzöm. A főtt hallal együtt az egészet szitán átnyomom, majd a pépet visszatöltöm a fazékba. Felforralom, beleszórom rizst és fedő alatt még 15 percig főzöm. Végül a citromlével kellően pikánsra ízesítem.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 1 db Citrom (18 dkg)
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • 5 db közepes Paradicsom (55 dkg)
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 teáskanál Szárított majoránna (1 g)
  • 1 db Babérlevél
  • 1 marék Friss mentalevél (12 g)
  • 1 evőkanál Sűrített paradicsom (25 g)
  • 3 db Halászlékocka (30 g)
  • 5 dkg Rizs  
  • 80 dkg Tengeri hal - tőkehal 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 270
  • CH: 17.8 g
  • fehérje: 30.6 g
  • zsír: 9.6 g