Máltai halleves
Elkészítés
A paradicsom héját lehúzom, félbevágom, magjait kikaparom és felparítom. A hagymát hámozás után finomra metélem. A halat darabokra vágom. A citrom levét kinyomom, sárga héjából egy keveset hajszálvékony csíkokra vágok. Fazékba öntöm az olajat, majd felforrósítom. Ráteszem a hagymát és a fokhagymát, üvegesre fonnyasztom. Hozzáadom a paradicsomszeleteket és további 1-2 percig együtt pirítom. Beleszórom az összes fűszert, majd hozzáadom a haldarabokat, felöntöm 2 liter vízzel, a halászlékockákat is beleteszem. Kb. 40 percig főzöm. A főtt hallal együtt az egészet szitán átnyomom, majd a pépet visszatöltöm a fazékba. Felforralom, beleszórom rizst és fedő alatt még 15 percig főzöm. Végül a citromlével kellően pikánsra ízesítem.
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 db Citrom (18 dkg)
- 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
- 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
- 5 db közepes Paradicsom (55 dkg)
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 teáskanál Szárított majoránna (1 g)
- 1 db Babérlevél
- 1 marék Friss mentalevél (12 g)
- 1 evőkanál Sűrített paradicsom (25 g)
- 3 db Halászlékocka (30 g)
- 5 dkg Rizs  
- 80 dkg Tengeri hal - tőkehal 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 270
- CH: 17.8 g
- fehérje: 30.6 g
- zsír: 9.6 g