Mit ehetek | Málnatorta

Málnatorta

Málnatorta
Málnatorta

Elkészítés

A gyümölcstorta formát kivajazzuk, lisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük az apránként hozzáadogatott liszttel, cukorral, sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot. Formába öntjük, elsimítjuk. A 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk a formából. Elkészítjük a vanília pudingot és a tortalapra öntjük, kenjük. Az egészet alaposan megrakjuk málnával. Elkészítjük a tortazselét és rácsorgatjuk a málnára, hogy mindenütt ellepje. 2 órára hűtőben tesszük.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Forma kikenéshez:
  • 1 púpos evőkanál Finomliszt BL55 (15 g)
  • 1 teáskanál Vaj (8 g)
Tésztához:
  • 40 g Finomliszt BL55 
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 70 g Porcukor  
  • fél zacskó Sütőpor (6 g)
  • 40 g Rétesliszt 
Zseléhez:
  • 1 csapott evőkanál Kristálycukor (15 g)
  • 1 zacskó Tortazselé (50 g)
Pudinghoz:
  • 3 evőkanál Kristálycukor (6 dkg)
  • 1 zacskó Pudingpor - vaníliás (40 g)
  • 5 dl Tej-2,8% (45 dkg)
Hozzávalók:
  • 50 dkg Málna  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 237
  • CH: 40.0 g
  • fehérje: 7.0 g
  • zsír: 5.1 g