Mit ehetek | Málnás rizs

Málnás rizs

Málnás rizs
Málnás rizs

Elkészítés

A tejet a cukorral együtt egy 3 literes edénybe öntjük, és lefedve felfőzzük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és a tejhez keverjük. Húsz percig kis lángon, lefedve főzzük. Félidőben egyszer megkeverjük, majd kihűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A hab háromnegyed részét a málnával együtt a rizshez keverjük. A megmaradt tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 20 dkg Rizs  
  • 750 ml Tej-2,8% (67 dkg)
  • 20 dkg Málna  
  • 10 dkg Kristálycukor  
  • 250 ml Tejszín, 30%-os (25 dkg)
  • 1 zacskó Vaníliás cukor (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 590
  • CH: 79.3 g
  • fehérje: 11.6 g
  • zsír: 23.7 g