Mákpuding
Elkészítés
A mazsolát lábosba teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Felforralom és 1 percig főzöm, ezután a saját levében hagyom kihűlni. A pudingot elkészítem és még melegen belekeverem a leszűrt mazsolát. Hozzáadom a reszelt citromhéjat és a citrom levét, valamint a mákot. Vízzel kiöblített 4 formába töltöm és kihűlés után a hűtőszekrényben megdermesztem. A mártáshoz a pudingport a tejjel simára keverem, kis lábosba öntöm és kevergetés közben sűrűre főzöm. A lekvárt és a vaníliás cukrot hozzáadom. Kihűtöm, majd hűtőszekrényben jól lehűtöm. Tálalás előtt a pudingokat kis tálakra borítom és körbeöntöm a vaníliamártással.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csipetnyi Só
- 1 evőkanál Citromlé (10 g)
- 3 evőkanál Darált mák (36 g)
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
- 5 dkg Mazsola 
Mártáshoz:
- 3 dl Tej-2,8% (27 dkg)
- 2 zacskó Vaníliás cukor (20 g)
- 1 teáskanál Pudingpor - vaníliás (6 g)
- 1 evőkanál Sárgabarack lekvár (4 dkg)
Pudinghoz:
- 4 csapott evőkanál Kristálycukor (6 dkg)
- 1 zacskó Pudingpor - vaníliás (40 g)
- 5 dl Tej-2,8% (45 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 313
- CH: 48.1 g
- fehérje: 8.7 g
- zsír: 8.7 g