Mákos rizs citromos pácolt tofuval
Elkészítés
Egy lábasban felforralunk két bögre vizet sóval és fél citrom levével. Egy másik edényben olajon illatosra pirítjuk a darált mákot. Hozzáadjuk a forrásban lévő vizet és a rizst, nagy lángon pár percig lobogtatva forraljuk. Ezután kisebbre vesszük a lángot, és fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük. Miután elzártuk a tüzet, még 5 percig hagyjuk fedő alatt párolódni.
A citromos pácolt tofuhoz az olajat felhevítjük, és a nyolc szeletre vágott tofut megpirítjuk benne.
Páclevet készítünk egy külön edényben: tamarival, almalével, szőlőlével, reszelt gyömbérrel, fél citrom levével és nádcukorral, és ebbe tesszük bele az elősütött tofu szeleteket. 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. 200 °-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Forrón tálaljuk a mákos rizshez.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- fél Citrom (9 dkg)
- ízlés szerint Tengeri só
- 1 evőkanál Darált mák (12 g)
- 250 ml Basmati rizs (23 dkg)
Citromos pácolt tofuhoz:
- fél Citrom (9 dkg)
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
- 25 dkg Tofu  
- 1 evőkanál Nádcukor (15 g)
- 1 evőkanál Gyömbér - friss (5 g)
- 1 dl Szőlőlé (10 dkg)
- 1 dl Almalé - 100 % (10 dkg)
- 4 evőkanál Bio tamari szósz (42 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 410
- CH: 61.4 g
- fehérje: 13.5 g
- zsír: 14.9 g