Mit ehetek | Mákos kukoricatorta

Mákos kukoricatorta

Mákos kukoricatorta
Mákos kukoricatorta

Elkészítés

A kukoricadarát kétszeres mennyiségű forrásban lévő sós vízbe tesszük. Folytonos kevergetés mellett 4-5 percig főzzük, ezután lefedjük, levesszük a tűzről, és 5-6 percig pihentetjük. Utána 1 ek mézet, és 30 g (mosott) mazsolát és a fahéjat hozzákeverjünk. Olajozott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük. Ha kihűlt, rákenjük a darált mákból, mazsolából, mézből álló krémet, és levesszük a tortaformát. Mandulával, kókuszreszelékkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (5 g)
  • 3 evőkanál Méz (63 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
  • 1 csipetnyi Tengeri só
  • 10 dkg Mazsola 
  • 25 dkg Kukoricadara  
  • 5 dkg Kókuszreszelék  
  • 20 dkg Darált mák 
  • 5 dkg Hámozott mandula 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 396
  • CH: 44.5 g
  • fehérje: 10.5 g
  • zsír: 18.3 g