Mákos guba
Elkészítés
A kifliket karikára vágjuk és egy nagy tálba tesszük. A tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük és még melegen (nem forrón) a kiflikarikákra öntjük. Óvatosan átforgatjuk, amíg a kifli felveszi az összes tejet.
Egy nagyobb jénait olajjal kikenünk, az aljára kiflikarikákat teszünk, megszórjuk a cukros mákkal. Kiflikarikákkal elfedjük és ismét megszórjuk, is ismét kifli, majd mák. Amíg az alapanyagok el nem fogynak. Időnként átkeverhetjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük. Ekkorra a a tejes kifli kicsit megszárad, a teteje éppen megpirul.
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
- 1 zacskó Vaníliás cukor (10 g)
- 5 dl Tej-2,8% (45 dkg)
- 15 dkg Kristálycukor  
- 10 dkg Darált mák 
- 10 db Vizes kifli (50 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 490
- CH: 83.5 g
- fehérje: 13.6 g
- zsír: 10.9 g