Mit ehetek | Makói pikáns leves

Makói pikáns leves

Makói pikáns leves
Makói pikáns leves

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük borssal, majoránnával, reszelt citromhéjjal, vágott petrezselyemzölddel, megszórjuk egy kevés liszttel, majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú forralással főzzük, beletéve a babérlevelet is. Mikor jó félfővésben van a hús, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Ezután a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt úgy, hogy egy kevés levessel simára keverjük, majd citromlével ízesítjük, és belekeverjük az apró kockára vágott keménytojást.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Sertés lapocka 
  • 4 dkg Disznózsír 
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 40 dkg Burgonya  
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
  • 1 db Babérlevél
  • 2 mokkáskanál Szárított majoránna (1 g)
  • 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
  • 1 dl Tejföl, 20%-os (10 dkg)
  • 2 csapott teáskanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
  • 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 327
  • CH: 11.8 g
  • fehérje: 9.4 g
  • zsír: 25.9 g