Makói pikáns leves
Elkészítés
A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és zsírjára pirítjuk. Fűszerezzük borssal, majoránnával, reszelt citromhéjjal, vágott petrezselyemzölddel, megszórjuk egy kevés liszttel, majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú forralással főzzük, beletéve a babérlevelet is. Mikor jó félfővésben van a hús, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Ezután a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt úgy, hogy egy kevés levessel simára keverjük, majd citromlével ízesítjük, és belekeverjük az apró kockára vágott keménytojást.
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 30 dkg Sertés lapocka 
- 4 dkg Disznózsír 
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 40 dkg Burgonya  
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- fél mokkáskanál Őrölt feketebors (1 g)
- 1 db Babérlevél
- 2 mokkáskanál Szárított majoránna (1 g)
- 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
- 1 dl Tejföl, 20%-os (10 dkg)
- 2 csapott teáskanál Finomliszt BL55 (10 g)
- 3 db Tojás (165 g)
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 327
- CH: 11.8 g
- fehérje: 9.4 g
- zsír: 25.9 g