Majonézes tésztasaláta
Elkészítés
A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük és enyhén sós vízben majdnem puhára főzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A sonkát, az uborkát és a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselymet finomra vágjuk. A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, megborsozzuk, végül az összes előkészített hozzávalót beleforgatjuk. Ne hagyjuk túl sokáig állni, mert a tészta felszívja a szószt.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 1 csipetnyi Őrölt feketebors
- 4 evőkanál Tejföl, 12%-os (100 g)
- 1 db Piros húsú paprika (10 g)
- 1 evőkanál Ketchup (2 dkg)
- 6 evőkanál Majonéz (15 dkg)
- 4 db Csemege uborka (20 dkg)
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 20 dkg Gépsonka 
- 30 dkg Száraztészta - Fusili 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 673
- CH: 56.5 g
- fehérje: 24.8 g
- zsír: 37.4 g