Majonézes pulykasaláta
Elkészítés
A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A pulykamellet vegetás vízben megfőzzük (de használhatunk maradék főtt pulykahúst is). A diót durvára, a többi hozzávalót gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A majonézt a citromlével meg a porcukorral ízesítjük, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés ananászlével (a konzerv leve) hígíthatjuk, majd az előzőeket belekeverjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 3 db Tojás (165 g)
- 1 csapott teáskanál Porcukor (6 g)
- 1 evőkanál Vegeta (10 g)
- 12 evőkanál Majonéz (30 dkg)
- 30 dkg Pulykamell 
- 20 dkg Alma  
- 5 dkg Dióbél 
- 15 dkg Burgonya  
- fél citrom Citromlé (3 dkg)
- 1 kisebb fej Saláta - fejes saláta (40 dkg)
- 15 dkg Ananász konzerv - darabolt 
- 5 dkg Marinált paprika 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 928
- CH: 29.3 g
- fehérje: 32.5 g
- zsír: 73.9 g