Mit ehetek | Majonézes pulykasaláta

Majonézes pulykasaláta

Majonézes pulykasaláta
Majonézes pulykasaláta

Elkészítés

A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A pulykamellet vegetás vízben megfőzzük (de használhatunk maradék főtt pulykahúst is). A diót durvára, a többi hozzávalót gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A majonézt a citromlével meg a porcukorral ízesítjük, ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés ananászlével (a konzerv leve) hígíthatjuk, majd az előzőeket belekeverjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 3 db Tojás (165 g)
  • 1 csapott teáskanál Porcukor (6 g)
  • 1 evőkanál Vegeta (10 g)
  • 12 evőkanál Majonéz (30 dkg)
  • 30 dkg Pulykamell 
  • 20 dkg Alma  
  • 5 dkg Dióbél 
  • 15 dkg Burgonya  
  • fél citrom Citromlé (3 dkg)
  • 1 kisebb fej Saláta - fejes saláta (40 dkg)
  • 15 dkg Ananász konzerv - darabolt 
  • 5 dkg Marinált paprika 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 928
  • CH: 29.3 g
  • fehérje: 32.5 g
  • zsír: 73.9 g