Majonézes füstölt hal
Elkészítés
A halkonzerv levét leszűröm és félreteszem. Mély tálba öntöm a tejfölt, a majonézt, a hal olaját, a mustárt és a citromlevet. A fűszereket ráhintem, jól összekeverem. A paradicsomot félbe vágom és a belsejét kikaparom. A halakat villával beletöröm a majonézes mártásba. A krémszerű masszát megpúpozva a kivájt paradicsomba töltöm, salátalevéllel bélelt tálra teszem és feldíszítem petrezselyemmel és néhány szem félbevágott koktélparadicsommal. Hidegen tálalom.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 konzerv Sprotni - konzerv (160 g)
- 10 szem Koktélparadicsom (15 dkg)
- 6 levél Saláta - fejes saláta (12 g)
- ízlés szerint Reszelt citromhéj
- fél citrom Citromlé (3 dkg)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 marék Friss petrezselyem (12 g)
- 4 db közepes Paradicsom (44 dkg)
- 1 dl Tejföl, 20%-os (10 g)
- 1 csapott teáskanál Mustár (5 g)
- 1 dl Majonéz (10 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 370
- CH: 7.4 g
- fehérje: 9.4 g
- zsír: 33.2 g