Mit ehetek | Majonézes burgonya - Frank módra

Majonézes burgonya - Frank módra

Majonézes burgonya - Frank módra
Majonézes burgonya - Frank módra

Elkészítés

A héjában főtt, meghámozott, kihűlt burgonyát kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágom és kevés, forrásban lévő vízbe teszem, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm, ezután leszűröm. A majonézt simára keverem a kefirrel, a szétzúzott fokhagymával, a kapribogyó levével, a mustárral, a sóval és a cukorral. Ezután hozzáteszem a félbevágott kapri szemeket. A mártást ráöntöm a fokhagymával összekevert burgonyára. Jól átkeverem és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek, de az sem árt, ha egy egész napig hűtjük a fogyasztás előtt.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Mustár (5 g)
  • ízlés szerint Só
  • 4 dl Kefír (413 g)
  • 4 db közepes gerezd Fokhagyma (16 g)
  • 3 db közepes Vöröshagyma (45 dkg)
  • ízlés szerint Porcukor
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 1 fiola Kapribogyó (10 dkg)
  • 150 ml Majonéz (15 dkg)
  • 60 dkg Burgonya  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 518
  • CH: 40.6 g
  • fehérje: 10.1 g
  • zsír: 33.5 g