Mit ehetek | Májas rizzsel töltött csirke

Májas rizzsel töltött csirke

Májas rizzsel töltött csirke
Májas rizzsel töltött csirke

Elkészítés

A csirkét megtisztítjuk, de a bőrét rajtahagyjuk, besózzuk, és félretesszük. A rizst félig megfőzzük, és hűlni hagyjuk. Megfőzzük a tojásokat is, ha kihűlt hámozzuk és kockákra vágjuk. Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük az apró kockára vágott májat. Ízesítjük apróra vágott petrezselyemzölddel, borsozzuk. Mikor kihűlt, sózzuk, és hozzákeverjük az előfőzött rizst és a tojásokat. A tölteléket a csirke bőre alá töltjük, a lábait összekötjük. Beletesszük az olajjal kikent cserépedénybe, és 1 dl vízzel felöntjük. Lefedjük, és a sütőben 200 fokon 80 percig sütjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb Csirke - egész (120 dkg)
  • 20 dkg Csirkemáj  
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • 15 dkg Rizs  
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 teáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (5 g)
  • 2 teáskanál Só (14 g)
  • fél csokor Friss petrezselyem (2 dkg)
  • 1 késhegynyi Őrölt feketebors

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 616
  • CH: 38.4 g
  • fehérje: 77.9 g
  • zsír: 13.1 g