Májas parajjal töltött paradicsom
Elkészítés
A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat vékonyan levágjuk. A paradicsomokat kivájjuk, belülről sózzuk, borsozzuk. A gyümölcshúst és a kalapokat összevágjuk. A parajpürét kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. A csirkemájat megmossuk, kis kockákra vagdalva, egy serpenyőben, az olajban 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kivesszük az olajból. A visszamaradt olajban a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. A parajt hozzátéve, 8-10 percig pároljuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A májat, a zsemlemorzsát, a tojást, a sajt felét és a paradicsomvagdalékot belekeverjük. Szükség szerint fűszerezzük. A paradicsomokat a töltelékkel megtöltjük, és egy kikent tűzálló tálba állítgatjuk, kevés olajjal megcsöpögtetjük. Sütőben 200 °C-on 10-15 percig sütjük, a maradék reszelt sajttal tálaláskor meghintjük.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 3 evőkanál Zsemlemorzsa (36 g)
- 1 db Tojás (55 g)
- 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
- 1 késhegynyi Szárított kakukkfű
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 kg Paradicsom  
- 3 csipet Só (2 g)
- 25 dkg Csirkemáj  
- 10 dkg Trappista sajt  
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 50 dkg Spenót - mirelit 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 435
- CH: 28.3 g
- fehérje: 29.8 g
- zsír: 22.3 g