Mit ehetek | Májas parajjal töltött paradicsom

Májas parajjal töltött paradicsom

Májas parajjal töltött paradicsom
Májas parajjal töltött paradicsom

Elkészítés

A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat vékonyan levágjuk. A paradicsomokat kivájjuk, belülről sózzuk, borsozzuk. A gyümölcshúst és a kalapokat összevágjuk. A parajpürét kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük, a sajtot lereszeljük. A csirkemájat megmossuk, kis kockákra vagdalva, egy serpenyőben, az olajban 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kivesszük az olajból. A visszamaradt olajban a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. A parajt hozzátéve, 8-10 percig pároljuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A májat, a zsemlemorzsát, a tojást, a sajt felét és a paradicsomvagdalékot belekeverjük. Szükség szerint fűszerezzük. A paradicsomokat a töltelékkel megtöltjük, és egy kikent tűzálló tálba állítgatjuk, kevés olajjal megcsöpögtetjük. Sütőben 200 °C-on 10-15 percig sütjük, a maradék reszelt sajttal tálaláskor meghintjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Spenót - mirelit 
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 10 dkg Trappista sajt  
  • 25 dkg Csirkemáj  
  • 3 csipet Só (2 g)
  • 1 kg Paradicsom  
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 késhegynyi Szárított kakukkfű
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 1 db Tojás (55 g)
  • 3 evőkanál Zsemlemorzsa (36 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 435
  • CH: 28.3 g
  • fehérje: 29.8 g
  • zsír: 22.3 g