Mit ehetek | Májas lepény

Májas lepény

Májas lepény
Májas lepény

Elkészítés

Zsíron megsütjük a májat úgy, hogy ne legyen kemény. Megdaráljuk, hozzákeverjük a tojássárgákat (a fehérjéből habot verünk), a sót, a borsot, az apróra vágott zöldpetrezselymet és a zsemlemorzsát. Végül a tojások habját is belekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe téve közepes lángnál megsütjük, kockára vágjuk és tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 25 dkg Sertésmáj  
  • 2 db Tojás (11 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • fél csokor Friss petrezselyem (2 dkg)
  • 10 dkg Zsemlemorzsa  
  • 5 dkg Kókuszzsír 
  • ízlés szerint Só

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 293
  • CH: 20.2 g
  • fehérje: 15.3 g
  • zsír: 16.7 g