Magyaros köleskása
Elkészítés
Felhevítjük az olajat és rádobjuk a kölest. Kicsit megpirítjuk, pirospaprikát hintünk rá, és elkeverjük. Azonnal ráöntjük az időközben felforralt vizet (6-7 dl), és ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával és hagymával. Felforraljuk és lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
- 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
- 1 mokkáskanál Szárított majoránna
- 3 dl Köles (24 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 335
- CH: 47.0 g
- fehérje: 7.4 g
- zsír: 12.6 g