Mit ehetek | Magyaros köleskása

Magyaros köleskása

Magyaros köleskása
Magyaros köleskása

Elkészítés

Felhevítjük az olajat és rádobjuk a kölest. Kicsit megpirítjuk, pirospaprikát hintünk rá, és elkeverjük. Azonnal ráöntjük az időközben felforralt vizet (6-7 dl), és ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával és hagymával. Felforraljuk és lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 3 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (40 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt feketebors (2 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított majoránna
  • 3 dl Köles (24 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 335
  • CH: 47.0 g
  • fehérje: 7.4 g
  • zsír: 12.6 g