Magyaros karfiolleves
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát az olaj felén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Kicsit megpároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, vegetával. Ízlés szerint zöldfűszert aprítunk bele. Felöntjük kb. 1 l vízzel, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a karikára vágott sárgarépát. Amikor a zöldségek megpuhultak, a lisztből és a maradék olajból világos rántást készítünk és a levest besűrítjük. A levestésztát külön főzzük ki sós vízben.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 dkg Száraztészta, 4 tojásos 
- 10 dkg Paprika 
- 10 dkg Sárgarépa 
- 10 dkg Paradicsom  
- 40 dkg Karfiol  
- 5 dkg Vöröshagyma  
- ízlés szerint Vegeta
- 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
- 6 csapott teáskanál Finomliszt BL55 (30 g)
- ízlés szerint Pirospaprika por
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 216
- CH: 17.5 g
- fehérje: 4.8 g
- zsír: 13.8 g