Mit ehetek | Magyaros karfiolleves

Magyaros karfiolleves

Magyaros karfiolleves
Magyaros karfiolleves

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát az olaj felén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát. Kicsit megpároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, vegetával. Ízlés szerint zöldfűszert aprítunk bele. Felöntjük kb. 1 l vízzel, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a karikára vágott sárgarépát. Amikor a zöldségek megpuhultak, a lisztből és a maradék olajból világos rántást készítünk és a levest besűrítjük. A levestésztát külön főzzük ki sós vízben.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Pirospaprika por
  • 6 csapott teáskanál Finomliszt BL55 (30 g)
  • 4 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (52 g)
  • ízlés szerint Vegeta
  • 5 dkg Vöröshagyma  
  • 40 dkg Karfiol  
  • 10 dkg Paradicsom  
  • 10 dkg Sárgarépa 
  • 10 dkg Paprika 
  • 2 dkg Száraztészta, 4 tojásos 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 216
  • CH: 17.5 g
  • fehérje: 4.8 g
  • zsír: 13.8 g