Magos kenyér
Elkészítés
A lisztbe egy kis mélyedésbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kis cukorral, 20 g vizet hintsünk rá és takarjuk be liszttel. Hagyjuk egy fél órát pihenni, majd a maradék hozzávalókkal és 180 g vízzel dagasszuk meg a kenyértésztát, a végén gyúrjuk bele a magokat. Olajozzunk be azt a formát amiben sütni kívánjuk (pl. egy őzgerinc formát), tegyük bele a tésztát, formázzuk kedvünk szerint, kenjük meg egy kevés olajjal és hagyjuk megkelni. (Sütőben 35 fokon 30 perc alatt megkel). Ha megkelt, 20 perc alatt 220 fokon süssük meg a kenyeret. Amint megsült egy kevés hideg vízzel kenjük át a tetejét, így ropogósabb lesz.
-
- 8
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 40 dkg Finomliszt BL55 
- 50 g Olívaolaj - sütéshez, főzéshez 
- 30 g Élesztő 
- fél mokkáskanál Kristálycukor (1 g)
- 2 evőkanál Tökmag (20 g)
- 2 teáskanál Só (14 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 247
- CH: 36.1 g
- fehérje: 5.8 g
- zsír: 8.1 g