Mit ehetek | Magos kenyér

Magos kenyér

Magos kenyér
Magos kenyér

Elkészítés

A lisztbe egy kis mélyedésbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy kis cukorral, 20 g vizet hintsünk rá és takarjuk be liszttel. Hagyjuk egy fél órát pihenni, majd a maradék hozzávalókkal és 180 g vízzel dagasszuk meg a kenyértésztát, a végén gyúrjuk bele a magokat. Olajozzunk be azt a formát amiben sütni kívánjuk (pl. egy őzgerinc formát), tegyük bele a tésztát, formázzuk kedvünk szerint, kenjük meg egy kevés olajjal és hagyjuk megkelni. (Sütőben 35 fokon 30 perc alatt megkel).  Ha megkelt, 20 perc alatt 220 fokon süssük meg a kenyeret. Amint megsült egy kevés hideg vízzel kenjük át a tetejét, így ropogósabb lesz.


    • adag8
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 40 dkg Finomliszt BL55 
  • 50 g Olívaolaj - sütéshez, főzéshez 
  • 30 g Élesztő 
  • fél mokkáskanál Kristálycukor (1 g)
  • 2 evőkanál Tökmag (20 g)
  • 2 teáskanál Só (14 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 247
  • CH: 36.1 g
  • fehérje: 5.8 g
  • zsír: 8.1 g