Mit ehetek | Madártej

Madártej

Madártej
Madártej

Elkészítés

A tejet a cukor felével és az egyik csomag vaniliáscukorral felforraljuk. Közben kevés porcukorral felverjük a tojásfehérjéket. A habot beleszaggatjuk a tejbe, ha a tej ismét felforrt, átfordítjuk a habgaluskákat, majd szűrőkanállal átszedjük egy tálba. A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a maradék porcukorral és vaníliás cukorral és 1-2 dl forró tejet óvatosan elkeverünk benne. Ezt a keveréket nagyon lassan a többi forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig kevergetjük, de már nem főzzük. Ha kihült óvatosan ráöntjük a habgaluskákra.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (10 g)
  • 5 db Tojás (275 g)
  • 2 zacskó Vaníliás cukor (20 g)
  • 1000 ml Tej-2,8% (90 dkg)
  • 20 dkg Porcukor  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 479
  • CH: 68.4 g
  • fehérje: 17.2 g
  • zsír: 14.6 g