Mit ehetek | Maceszgombóc

Maceszgombóc

Maceszgombóc
Maceszgombóc

Elkészítés

Az olajat összekeverjük a tojásfehérjével, egy evőkanál vízzel és az apróra vágott petrezselyemmel. Őrölt gyömbérrel, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a nagyon apróra összetört pászkát, és félórán át pihentetjük. Végül vizes kézzel gombócokat formázunk és forró vízben megfőzzük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
  • 10 dkg Tönköly pászka 
  • 1 teáskanál Bio vegeta - gluténmentes (5 g)
  • fél mokkáskanál Őrölt gyömbér (1 g)
  • ízlés szerint Tengeri só
  • 1 db Tojásfehérje (24 g)
  • 2 evőkanál Friss petrezselyem (7 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 152
  • CH: 16.9 g
  • fehérje: 4.9 g
  • zsír: 7.0 g