Mit ehetek | Korhelyleves

Korhelyleves

Korhelyleves
Korhelyleves

Elkészítés

A szalonnát apróra kockákra vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük, majd belekeverjük a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és azonnal 2 ek. vizet keverünk bele. Majd hozzáadjuk a kb. 2x2 cm-es kockára vágott sertéscombot, és kevés vízzel felöntve kb. 40 perc alatt majdnem kész pörköltöt készítünk. Közben a savanyú káposztát beáztatjuk 3 l vízbe, a kolbászt felkarikázzuk. Amikor a pörkölt megfelelő állagú, beletesszük a káposztát, ki-ki mennyire savanyúan szereti, annak megfelelően az áztatóvízzel, vagy friss 3 l vízzel felöntjük a levest, felforraljuk, beletesszük a karikára vágott kolbászt, a babérlevelet, további 20 percig fedő alatt főzzük. Végül sózzuk, hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, és 10-15 percig kis lángon fedő alatt tovább főzzük. A fedőt le nem véve levesszük az edényt a tűzről, és hagyjuk, hogy a risz teljesen megpuhuljon. 1-2 nap múlva fogyasztva adja ki igazán az ízét.


    • adag10
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 30 dkg Sertéscomb 
  • 20 dkg Füstölt kolbász 
  • 15 dkg Rizs  
  • 40 dkg Savanyú káposzta  
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • 3 db Babérlevél
  • ízlés szerint Só
  • 1 púpos evőkanál Pirospaprika por (10 g)
  • 5 dkg Disznózsír 
  • 10 dkg Bacon-füstölt 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 298
  • CH: 15.1 g
  • fehérje: 12.0 g
  • zsír: 20.7 g