Mit ehetek | Karácsonyi borleves

Karácsonyi borleves

Karácsonyi borleves
Karácsonyi borleves

Elkészítés

1 l jófajta fehérbort felforralunk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, szegfűszeget és a citrom héját. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral majd a felforralt bort -vigyázva, hogy a tojást ne kapja össze - lassan belecsurgatjuk. Ezután a tűzre tesszük, erősen kavargatva, vagy verve, amíg besűrűsödik. Tálalás előtt átszűrjük, forrón tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 l Fehérbor - édes (1 kg)
  • 1 rúd Fahéj - rúd (6 g)
  • 4 db Szegfűszeg - egész
  • 8 db Tojássárgája (128 g)
  • 15 dkg Kristálycukor  
  • 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
  • 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 266
  • CH: 38.7 g
  • fehérje: 5.3 g
  • zsír: 10.2 g