Mit ehetek | Kapros ponty

Kapros ponty

Kapros ponty
Kapros ponty

Elkészítés

A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, kiolajozott cserépedénybe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és a citromlével meglocsoljuk. Felkockázzuk a hagymát, és a kakukkfűvel együtt a halra terítjük. Alufóliával lefedve, 200 fokon 25 percig sütjük. Mikor kész, megszórjuk a kaporral, és tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 4 szelet - 20 dkg/szelet Pontyfilé (80 dkg)
  • 2 kis fej Vöröshagyma (14 dkg)
  • fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
  • 1 csokor Friss kapor (4 dkg)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • fél mokkáskanál Szárított kakukkfű
  • 1 késhegynyi Őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 282
  • CH: 4.6 g
  • fehérje: 32.9 g
  • zsír: 14.6 g