Kapros ponty
Elkészítés
A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, kiolajozott cserépedénybe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és a citromlével meglocsoljuk. Felkockázzuk a hagymát, és a kakukkfűvel együtt a halra terítjük. Alufóliával lefedve, 200 fokon 25 percig sütjük. Mikor kész, megszórjuk a kaporral, és tálaljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 4 szelet - 20 dkg/szelet Pontyfilé (80 dkg)
- 2 kis fej Vöröshagyma (14 dkg)
- fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
- 1 csokor Friss kapor (4 dkg)
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- fél mokkáskanál Szárított kakukkfű
- 1 késhegynyi Őrölt fehérbors
- 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 282
- CH: 4.6 g
- fehérje: 32.9 g
- zsír: 14.6 g