Kapros joghurtos sárgaborsókrémleves
Elkészítés
Az előzőleg beáztatott sárgaborsót az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és az ételízesítővel kb. 1,5 l vízben puhára főzzük. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Tegyük vissza a tűzre és keverjük bele a joghurtot. Ha szükséges, barnarizs liszt és víz keverékével állítsuk be a kellő sűrűséget. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 25 dkg Sárgaborsó (száraz) 
- 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
- 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
- 2 dl Joghurt (20 dkg)
- 2 evőkanál Friss kapor (8 g)
- 1 evőkanál Ételízesítő - só mentes (5 g)
- 1 mokkáskanál Só (3 g)
- 1 evőkanál Barna rizsliszt (12 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 272
- CH: 48.0 g
- fehérje: 14.1 g
- zsír: 2.6 g