Mit ehetek | Kapros joghurtos sárgaborsókrémleves

Kapros joghurtos sárgaborsókrémleves

Kapros joghurtos sárgaborsókrémleves
Kapros joghurtos sárgaborsókrémleves

Elkészítés

Az előzőleg beáztatott sárgaborsót az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával és az ételízesítővel kb. 1,5 l vízben puhára főzzük. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Tegyük vissza a tűzre és keverjük bele a joghurtot. Ha szükséges, barnarizs liszt és víz keverékével állítsuk be a kellő sűrűséget. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 25 dkg Sárgaborsó (száraz) 
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 1 közepes fej Vöröshagyma (15 dkg)
  • 2 dl Joghurt (20 dkg)
  • 2 evőkanál Friss kapor (8 g)
  • 1 evőkanál Ételízesítő - só mentes (5 g)
  • 1 mokkáskanál Só (3 g)
  • 1 evőkanál Barna rizsliszt (12 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 272
  • CH: 48.0 g
  • fehérje: 14.1 g
  • zsír: 2.6 g