Joghurtos körteleves
Elkészítés
Egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt és a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset. Elkeverjük, és a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, citromlével és cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. Jól behűtve tálaljuk.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csipetnyi Só
- 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
- 4 db Körte (60 dkg)
- 2 dl Joghurt (20 dkg)
- 2 csapott evőkanál Kristálycukor (30 g)
- fél rud Fahéj - rúd (3 g)
- 4 db Szegfűszeg - egész
- 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
- 1 dl Főzőtejszín, 20 %-os (10 dkg)
- 1 citromé Reszelt citromhéj (10 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 211
- CH: 34.3 g
- fehérje: 3.4 g
- zsír: 6.6 g