Mit ehetek? | Hogy működik

Hogy működik?

Receptkeresés menete

 • Receptkereső használatáról

  Receptkeresőben közel 70 betegség, diéta ételei közül válogathatsz, megadhatsz egy vagy több betegség, diéta típust is szűrési feltételként. Valamint használhatod az egyedi Legyen benne és Ne legyen benne listádat is. 

  A keresési, szűrési feltételeket használhatod külön-külön vagy együttesen is az alábbi módon:

  A Legyen benne / Ne legyen benne listáknál alapbeállítás, hogy figyelembe vesszük (ekkor zöld színű a jelölőnégyzet). Ha nem akarod szűrésnél figyelembe venni, kapcsold ki a jelölőnégyzetre kattintva.

  A Szűrés gombra kattintás után a szűrt lista tetején ezt látod:

  A megjelenő receptek listájában további, a recept készítéssel kapcsolatos szűrési feltételeket adhatsz meg a Szűrés finomítás mutat / elrejt gombra kattintva. (pl. Ételkészítési mód, Étel jellege, Hagyományos vagy reform alapanyagokból készült étel.)

     

  A szűrési feltételek beállítása és szűrés után a recept találati listában egy recept részleteinek megtekintéséhez kattints a recept nevére, innen majd a Vissza gombbal az utolsó recept találati listába lépsz vissza.

 • Recept találati lista további rendezési lehetőségeiről

 • Diéta, betegség szerinti szűréseket megjegyzi a rendszer?

  Mindig csak az utolsó beállításokat jegyzi meg a rendszer, a korábbi szűréseket nem.

  Ha regisztrált felhasználó vagy, akkor mindig az utoljára beállított diéta, betegség szűrési beállításaidat kínáljuk fel, amit bármikor módosíthatsz. Ekkor a korábbi beállítások felülírásra kerülnek.

 • Hogy állítsam össze a Legyen benne / Ne legyen benne listákat?

  Az alapanyagokat egyesével vagy alapanyag csoportonként is hozzáadhatod a listádhoz.
  Az "Alapanyag csoport választása" lenyíló mezőben válaszd ki a megfelelő csoportot és kattints a szűrés nyomógombra.
  Kiválaszthatsz egy vagy több alapanyagot, de az egész csoportot is. Kattints a kiválasztottak mellett látható négyzetbe (checbox), majd a lista alatt a Hozzáad nyomógombra.

  Ha csak egy alapanyagot nem ehetsz, pl. vese (belsőség), akkor ezt írd az "Alapanyag választás" mezőbe és kattints a szűrés gombra. Az össze alapanyagot listázzuk, amelyben a vese szó(részlet) szerepel. Majd válassz, jelöld a checkboxban és kattints a Hozzáad gombra.


   

  Bármennyi alapanyag csoportot és alapanyagot adhatsz a listádhoz. 
  A tévesen hozzáadott alapanyagokat egyszerűen törölheted. A listádban szereplő alapanyag vagy alapanyag csoportok felsorolásnál válaszd ki a törlendőt és kattints az X-re.

 • Honnan tudom, hogy új receptek kerültek fel a weboldalra?

  Az új recept neve mellé az oldalra kikerüléstől számítva 1 hónapig kiírjuk, hogy Új.