Mit ehetek | Hajdinaköret

Hajdinaköret

Hajdinaköret
Hajdinaköret

Elkészítés

Egy csészényi átöblített hajdinát kétszer annyi vízben feltesszük főni, kevés tengeri só és vegamix hozzáadásával, forrástól számított 20 perc múlva kész. (Vastag falú lábasban a legkisebb fokozaton kell főzni, fedő alatt.) Melegen találjuk és tálaláskor öntünk rá egy kevés oliva olajat és megszórjuk jó sok apróra vágott petrezselyemmel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (13 g)
  • fél mokkáskanál Natur vegamix - gluténmentes (1 g)
  • ízlés szerint Tengeri só
  • 2 dl Hajdina (16 dkg)
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 186
  • CH: 31.8 g
  • fehérje: 4.9 g
  • zsír: 4.3 g