Mit ehetek | Gesztenyekrém

Gesztenyekrém

Gesztenyekrém

Elkészítés

A gesztenyéket hideg vízbe tesszük, amelyik feljön, az kukacos, ezért ezeket kidobjuk. A többit leszűrjük, szárazra töröljük, bevagdossuk a gömbölyű felükön keresztirányba, majd 1-2 csipet sós vízben megfőzzük (10 perc a forrástól számítva). Azonnal megtisztítjuk (hidegen már nehéz a héját leszedni), és szitán áttörjük. Egy tálban az áttört gesztenyét a cukorral és a margarinnal, valamint a tejjel krémesre keverjük.



    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csipetnyi Só
  • 150 ml Laktózmentes tej (68 g)
  • 60 dkg Gesztenye  
  • 6 dkg Kristálycukor  
  • 15 dkg Tejmentes margarin 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 519
  • CH: 64.6 g
  • fehérje: 7.8 g
  • zsír: 25.0 g