Főtt gesztenye
Elkészítés
Hasítsuk be a gesztenyék külső héját X alakban. Tegyük a gesztenyét egy fazék hideg vízbe, s főzzük meg. A forrásban lévő főzővízbe öntsünk egy kanálnyi olajat, a gesztenyének ettől puhább lesz a héja, s könnyebben meg lehet hámozni. A forrástól számítva főzzük 5 percen keresztül, majd tartsuk hideg vízsugár alá. Elég egy kicsit megnyomni őket, s a gyümölcs belseje máris előbújik a héj alól.
-
1
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 25 dkg Gesztenye  
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 535
- CH: 81.5 g
- fehérje: 12.0 g
- zsír: 16.8 g