Mit ehetek | Fokhagymás krumplipüré

Fokhagymás krumplipüré

Fokhagymás krumplipüré
Fokhagymás krumplipüré

Elkészítés

Főzzük puhára a krumplit és a fokhagymát a tejben. Miután annyi vizet engedtünk hozzá, hogy ellepje a burgonyát és a fokhagymát, tegyük bele az olívaolajat, a sót, a borsot és a szercsendiót, majd törjük simára. Köretként tálaljuk.

Forrás: Gyakorlati természetgyógyászat


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 teáskanál Őrölt szerecsendió (3 g)
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 3 dl Tej-2,8% (27 dkg)
  • 6 db közepes Burgonya (132 dkg)
  • 6 közepes gerezd Fokhagyma (24 g)
  • 4 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (52 g)
  • 1 csipetnyi Őrölt feketebors

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 428
  • CH: 56.4 g
  • fehérje: 9.7 g
  • zsír: 15.5 g