Fokhagymakrémleves
Elkészítés
Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon megpirítjuk. Amikor már kissé üveges, rátörjük a fokhagymát - egy pár gerezdet egyben hagyva félreteszünk. A lisztet rászórjuk, megpirítjuk kissé, majd felöntjük a húslével és a tejszínnel. A félretett egész gerezdeket most adjuk hozzá. Körülbelül 20 percig főzzük, - addig, hogy minden megpuhuljon, majd - a gerezdeket kivéve - simára turmixoljuk.
-
3
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál Őrölt szerecsendió (2 g)
- ízlés szerint Só
- 14 közepes gerezd Fokhagyma (56 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 dl Főzőtejszín, 20 %-os (20 dkg)
- 7 dl Húsleveslé (70 dkg)
- 5 dkg Finomliszt BL55 
- 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
- 1 evőkanál Vaj (2 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 483
- CH: 25.1 g
- fehérje: 8.4 g
- zsír: 37.8 g