Mit ehetek | Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Elkészítés

Kockázzuk fel a vöröshagymát, majd vajon megpirítjuk. Amikor már kissé üveges, rátörjük a fokhagymát - egy pár gerezdet egyben hagyva félreteszünk. A lisztet rászórjuk, megpirítjuk kissé, majd felöntjük a húslével és a tejszínnel. A félretett egész gerezdeket most adjuk hozzá. Körülbelül 20 percig főzzük, - addig, hogy minden megpuhuljon, majd - a gerezdeket kivéve - simára turmixoljuk.


    • adag3
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 mokkáskanál Őrölt szerecsendió (2 g)
  • ízlés szerint Só
  • 14 közepes gerezd Fokhagyma (56 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 dl Főzőtejszín, 20 %-os (20 dkg)
  • 7 dl Húsleveslé (70 dkg)
  • 5 dkg Finomliszt BL55 
  • 1 db nagy Vöröshagyma (20 dkg)
  • 1 evőkanál Vaj (2 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 483
  • CH: 25.1 g
  • fehérje: 8.4 g
  • zsír: 37.8 g