Mit ehetek | Fokhagymakrémleves 2

Fokhagymakrémleves 2

Fokhagymakrémleves 2
Fokhagymakrémleves 2

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük, összeturmixoljuk. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal megszórjuk és forró sütőben megpirítjuk. Csak közvetlenül tálaláskor rakjuk a leves tetejére, nehogy elázzon.


    • adag6
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • 1 egész fej Fokhagyma (55 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 dl Főzőtejszín, 20 %-os (20 dkg)
  • 1 liter Húsleveslé (1 kg)
  • 5 dkg Vaj 
Tetejére:
  • 4 szelet Kenyér - fehér (28 dkg)
  • 3 dkg Parmezán sajt 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 427
  • CH: 31.1 g
  • fehérje: 10.3 g
  • zsír: 28.5 g