Fokhagymakrémleves 2
Elkészítés
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük, összeturmixoljuk. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal megszórjuk és forró sütőben megpirítjuk. Csak közvetlenül tálaláskor rakjuk a leves tetejére, nehogy elázzon.
-
6
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
- 1 egész fej Fokhagyma (55 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 2 dl Főzőtejszín, 20 %-os (20 dkg)
- 1 liter Húsleveslé (1 kg)
- 5 dkg Vaj 
Tetejére:
- 4 szelet Kenyér - fehér (28 dkg)
- 3 dkg Parmezán sajt 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 427
- CH: 31.1 g
- fehérje: 10.3 g
- zsír: 28.5 g