Mit ehetek | Fokhagymakrém

Fokhagymakrém

Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Elkészítés

A fokhagymagumót úgy hámozzuk meg, hogy külső héjukat eltávolítjuk, és a gerezdek szabadon legyenek. A fokhagymafejeket egyesével alufóliába csomagoljuk és sütőlapra rakjuk. A sütő középső rácsára helyezzük és 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C, 2-3-as gázfokozat) megközelítően 1 órát sütjük, amíg meg nem puhulnak. Miután kivettük a sütőből, néhány percig hűlni hagyjuk, és ezután bontjuk ki a csomagokat. Szétválasztjuk a gerezdeket, és sűrű szitán átnyomkodjuk egy tálba. A krémsajtot, a citromlevet és a 20% zsírtartalmú tejfölt hozzáadjuk a fokhagymás péphez, majd az egészet simára keverjük. A petrezselymet finomra vágjuk és belekeverjük. A krémet sóval és borssal ízesítjük.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 2 evőkanál Tejföl, 20%-os (50 g)
  • 4 nagy fej Fokhagyma (26 dkg)
  • 2 evőkanál Citromlé (20 g)
  • ízlés szerint Őrölt fehérbors
  • 200 g Krémsajt - natúr 
  • 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 291
  • CH: 20.2 g
  • fehérje: 8.3 g
  • zsír: 19.7 g