Fokhagymakrém
Elkészítés
A fokhagymagumót úgy hámozzuk meg, hogy külső héjukat eltávolítjuk, és a gerezdek szabadon legyenek. A fokhagymafejeket egyesével alufóliába csomagoljuk és sütőlapra rakjuk. A sütő középső rácsára helyezzük és 180 °C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C, 2-3-as gázfokozat) megközelítően 1 órát sütjük, amíg meg nem puhulnak. Miután kivettük a sütőből, néhány percig hűlni hagyjuk, és ezután bontjuk ki a csomagokat. Szétválasztjuk a gerezdeket, és sűrű szitán átnyomkodjuk egy tálba. A krémsajtot, a citromlevet és a 20% zsírtartalmú tejfölt hozzáadjuk a fokhagymás péphez, majd az egészet simára keverjük. A petrezselymet finomra vágjuk és belekeverjük. A krémet sóval és borssal ízesítjük.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csokor Friss petrezselyem (4 dkg)
- 200 g Krémsajt - natúr 
- ízlés szerint Őrölt fehérbors
- 2 evőkanál Citromlé (20 g)
- 4 nagy fej Fokhagyma (26 dkg)
- 2 evőkanál Tejföl, 20%-os (50 g)
- ízlés szerint Só
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 291
- CH: 20.2 g
- fehérje: 8.3 g
- zsír: 19.7 g