Mit ehetek | Flamand saláta

Flamand saláta

Flamand saláta
Flamand saláta

Elkészítés

A káposztát csíkokra vágva gyengén besózzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd az almával együtt kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. Összekeverjük a kefirt a zsírszegény tejföllel, majd ízesítjük mustárral, sóval, borssal, citromlével. Káposztából kinyomkodjuk a levet, összekeverjük az alma és zeller kockával, vöröshagymával, hozzáadjuk a dresszinget. Hűtőben összeérlelve tálaljuk.


    • adag5
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 250 ml Kefír (255 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 1 kis poharas Tejföl, 12%-os (150 g)
  • ízlés szerint Citromlé
  • 0 g Cukormentes mustár 
  • 40 dkg Alma  
  • 5 dkg Vöröshagyma  
  • 60 dkg Káposzta  
  • 20 dkg Zeller  

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 172
  • CH: 24.3 g
  • fehérje: 5.5 g
  • zsír: 5.9 g