Flamand saláta
Elkészítés
A káposztát csíkokra vágva gyengén besózzuk. A zellert sós vízben puhára főzzük, majd az almával együtt kockákra vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. Összekeverjük a kefirt a zsírszegény tejföllel, majd ízesítjük mustárral, sóval, borssal, citromlével. Káposztából kinyomkodjuk a levet, összekeverjük az alma és zeller kockával, vöröshagymával, hozzáadjuk a dresszinget. Hűtőben összeérlelve tálaljuk.
-
5
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- ízlés szerint Só
- 250 ml Kefír (255 g)
- ízlés szerint Őrölt feketebors
- 1 kis poharas Tejföl, 12%-os (150 g)
- ízlés szerint Citromlé
- 0 g Cukormentes mustár 
- 40 dkg Alma  
- 5 dkg Vöröshagyma  
- 60 dkg Káposzta  
- 20 dkg Zeller  
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 172
- CH: 24.3 g
- fehérje: 5.5 g
- zsír: 5.9 g