Finn forralt bor - Glögg
Elkészítés
Öntsük a portóit és a bort egy rozsdamentes edénybe, adjuk hozzá a fahéjat, kardamom magot, szegfűszeget, narancshéjat és a mandulát. Fedjük le, és lassú tűzön forraljuk.
Tegyük a cukrot egy edénybe, és keverjük hozzá a vodka felét. Ezután közepes lángon melegítsük, amíg a cukor fel nem oldódik, szirupszerű állagot kölcsönözve a keveréknek. Hagyjuk a tűzön további 5-7 percig, míg karamellizálódni kezd.
Adjuk a vodkás cukorszirupot a borhoz, majd fedő alatt, lassú tűzön főzzük további fél órán át. Ebben a fázisban érdemes megkóstolni a bort, amit szükség esetén cukorral esetleg a narancs levével ízesíthetünk.
Szűrjük le a bort! Tálaláskor kicsit felmelegítjük, és friss narancshéjjal díszítjük.
Forrás: http://nol.hu/mozaik/forralt_bor_helyett_glogg-1352325
-
8
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 üveg Vörösbor - félédes (75 dkg)
- 4 evőkanál Mazsola (6 dkg)
- 1 üveg Portói vörösbor (75 dkg)
- 2 rúd Fahéj - rúd (12 g)
- 12 db Szegfűszeg - egész (1 g)
- 1 db Narancs (24 dkg)
- 4 evőkanál Hámozott mandula (8 dkg)
- 2 dl Kristálycukor (18 dkg)
- fél teáskanál Kardamom mag (1 dkg)
- 350 ml Vodka (35 dkg)