Mit ehetek | Fetával töltött sült paprika

Fetával töltött sült paprika

Fetával töltött sült paprika
Fetával töltött sült paprika

Elkészítés

A paprikát sütőpapíron sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Közben párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek. Még melegen lehúzzuk a héját és kicsumázzuk. A csuma helyére hosszúkás alakúra vágott sajtot teszünk a paprika teljes hosszában. Tűzálló tálra fektetjük a kész paprikákat, bőven meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk szárított bazsalikommal, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a feta beleolvad a paprikába. Melegen tálra rendezzük és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 50 dkg Piros húsú paprika 
  • 50 dkg Paprika 
  • 1 dl Olívaolaj - sütéshez, főzéshez (9 dkg)
  • 20 dkg Feta sajt, 45%-os 
  • 1 teáskanál Szárított bazsalikom (1 g)
  • 1 marék Friss bazsalikom (12 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 379
  • CH: 7.7 g
  • fehérje: 11.7 g
  • zsír: 32.3 g