Felfújt görög módra
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk. A húst daráljuk meg, a sajtot reszeljük le. A padlizsán szárát vágjuk le, a húsát vágjuk kb. 5 mm-es szeletekre, sózzuk be és 10 percig hagyjuk állni. Öblítsük le, töröljük szárazra, és forró olajban süssük barnára a szeletek mindkét oldalát. A meghámozott, apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre a maradék olajban. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergessük addig, amíg szint kap. Sózzuk és borsozzuk meg. Szeleteljük fel a meghámozott paradicsomot. A megmosott és száraza rázott kakukkfű leveleit csipkedjük e. A hozzávalókat egymás után rétegezzük lapos tűzálló tálba vagy tepsibe úgy, hogy legfelülre darált hús kerüljön. Közben a burgonyát sózzuk, a paradicsomot sózzuk és borsozzuk meg, a napraforgó- és tökmagot keverjük el a kakukkfűvel. Szórjuk a tál tetejére a reszelt sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük (míg a sajt a tetejére olvad). Azonnal tálaljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 13 dkg Ementáli sajt  
- 75 dkg Tökmag  
- 75 dkg Hámozott napraforgó 
- 6 ág Friss kakukkfű (12 g)
- 50 dkg Burgonya  
- 50 dkg Paradicsom  
- fél mokkáskanál Őrölt fehérbors (1 g)
- 40 dkg Bárányhús  
- 2 nagy gerezd Fokhagyma (14 g)
- 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
- 8 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (104 g)
- 1 csapott teáskanál Tengeri só (5 g)
- 4 db közepes Padlizsán (120 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 3082
- CH: 89.0 g
- fehérje: 135.8 g
- zsír: 232.4 g