Mit ehetek | Felesborsó-krémleves

Felesborsó-krémleves

Felesborsó-krémleves
Felesborsó-krémleves

Elkészítés

A feles borsót 1 napig áztassuk, majd csepegtessük le. Tegyük egy nagy fazékba, öntsük le annyi vízzel amennyi ellepi. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 10 percig. Szeleteljük fel vékonyan a hagymát. A póréhagyma gyökerét és zöld részét vágjuk le, majd karikázzuk fel vékonyan. A hagymát és a póréhagymát dobjuk a feles borsóhoz a fazékba. Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük kb. 1 órát. A főzés végén ízesítsük sóval és borssal. A zöldségeket pürésítsük zöldségpaszírozóval. A pürét tegyük fazékba, adjunk hozzá darabokra tördelt vajat és öntsük fel annyi melegvízzel, hogy krémes állaga legyen. Kevergessük addig, amíg a vaj el nem olvad. Ha szükséges, ízesítsük utána. Időnként megkeverve melegítsük tovább, de ne forraljuk. Tálalás előtt vegyítsük hozzá a tejszínt és öntsük a levest előmelegített levestálba. Díszítés képpen hintsük meg néhány apróra vágott turbolyával.


    • adag5
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • 2 db közepes Póréhagyma (50 g)
  • 2 közepes fej Vöröshagyma (30 dkg)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 evőkanál Főzőtejszín, 20 %-os (16 g)
  • fél marék Friss turbolya (6 g)
  • 5 dkg Vaj 
  • 45 dkg Feles zöld száraz borsó 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 419
  • CH: 63.4 g
  • fehérje: 19.1 g
  • zsír: 10.1 g