Mit ehetek | Feketeretek saláta

Feketeretek saláta

Feketeretek saláta
Feketeretek saláta

Elkészítés

A fekete retket alaposan megmossuk, meghámozzuk, és hajszálvékonyra gyaluljuk. Sóval, frissen facsart citromlével, Tökmagolajjal elkeverve legalább fél órát érleljük. A tökmagot mozsárban összetörjük és az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, kevés citromlével mártással keverjük. A reteksalátát tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Tökmag (20 g)
  • 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
  • 1 evőkanál Tökmagolaj (13 g)
  • 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
  • 1 teáskanál Szárított bazsalikom (1 g)
  • ízlés szerint Tengeri só
  • fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
  • 2 db közepes Feketeretek (50 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 140
  • CH: 5.9 g
  • fehérje: 3.5 g
  • zsír: 12.4 g