Feketeretek saláta
Elkészítés
A fekete retket alaposan megmossuk, meghámozzuk, és hajszálvékonyra gyaluljuk. Sóval, frissen facsart citromlével, Tökmagolajjal elkeverve legalább fél órát érleljük. A tökmagot mozsárban összetörjük és az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, kevés citromlével mártással keverjük. A reteksalátát tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a mártással.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 evőkanál Tökmag (20 g)
- 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
- 1 evőkanál Tökmagolaj (13 g)
- 2 közepes gerezd Fokhagyma (8 g)
- 1 teáskanál Szárított bazsalikom (1 g)
- ízlés szerint Tengeri só
- fél citrom Citromlé frissen facsarva (3 dkg)
- 2 db közepes Feketeretek (50 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 140
- CH: 5.9 g
- fehérje: 3.5 g
- zsír: 12.4 g