Mit ehetek | Fekete retek saláta

Fekete retek saláta

Fekete retek saláta
Fekete retek saláta

Elkészítés

A retket meghámozzuk, megmossuk, uborkagyalu segítségével vékony lapokra reszeljük, és tálba tesszük. Enyhén megsózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk. Tára rendezzük, és leöntjük a következő salátaöntettel. Összekeverünk 1 dl kézmeleg vizet a mézzel, az ecettel, kevés olajjal, majd fehér borssal ízesítjük. A retekre öntjük, és állni hagyjuk kis ideig, hogy ízei összeérjenek.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál Ecet - Fehérborecet (14 g)
  • 1 púpos teáskanál Só (9 g)
  • 2 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (26 g)
  • 1 evőkanál Méz (21 g)
  • 1 késhegynyi Őrölt feketebors
  • 6 közepes fej Fekete retek (150 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 117
  • CH: 17.4 g
  • fehérje: 4.5 g
  • zsír: 6.9 g