Fejtettbab-főzelék
Elkészítés
A babot kifejtjük, majd megmossuk. Ezután az olajjal kikent főzőedénybe tesszük a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a babot, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, ízesítjük a fokhagymával, a pritaminnal, a tárkonnyal, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a bab már puha, a lisztből és a tejfölből készített habarással elkeverjük. Ecettel ízesítve tálaljuk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 mokkáskanál Ecet, 10%-os (4 g)
- 2 mokkáskanál Pritamin paprika granulátum (4 g)
- 1 mokkáskanál Szárított tárkony
- 4 evőkanál Tejföl, 12%-os (100 g)
- 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
- 1 mokkáskanál Pirospaprika por (2 g)
- 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
- fél fej kisebb Vöröshagyma (4 dkg)
- 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
- 32 dkg Fejtett bab 
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 226
- CH: 29.8 g
- fehérje: 10.4 g
- zsír: 6.7 g