Mit ehetek | Fejtettbab-főzelék

Fejtettbab-főzelék

Fejtettbab-főzelék
Fejtettbab-főzelék

Elkészítés

A babot kifejtjük, majd megmossuk. Ezután az olajjal kikent főzőedénybe tesszük a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a babot, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, ízesítjük a fokhagymával, a pritaminnal, a tárkonnyal, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a bab már puha, a lisztből és a tejfölből készített habarással elkeverjük. Ecettel ízesítve tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 mokkáskanál Ecet, 10%-os (4 g)
  • 2 mokkáskanál Pritamin paprika granulátum (4 g)
  • 1 mokkáskanál Szárított tárkony
  • 4 evőkanál Tejföl, 12%-os (100 g)
  • 1 közepes gerezd Fokhagyma (4 g)
  • 1 mokkáskanál Pirospaprika por (2 g)
  • 2 csapott evőkanál Finomliszt BL55 (20 g)
  • fél fej kisebb Vöröshagyma (4 dkg)
  • 1 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (13 g)
  • 32 dkg Fejtett bab 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 226
  • CH: 29.8 g
  • fehérje: 10.4 g
  • zsír: 6.7 g