Mit ehetek | Fejtett babos egytálétel

Fejtett babos egytálétel

Fejtett babos egytálétel
Fejtett babos egytálétel

Elkészítés

A babot kevés sós vízben majdnem puhára pároljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és lédús zöld részével együtt apróra vágjuk. A borsikaleveleket letépkedjük és félretesszük, szárukat apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk. Az újhagymát és a borsikaszárakat közepes hőfokon, állandó keverés mellett, mintegy 3 percig sütjük. A fejtett babot és a paradicsomsűrítményt hozzákeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével, beletesszük a babérlevelet és a szegfűszeget. Felforraljuk, és fedő alatt, alacsony hőfokon, hozzávetőleg 20 percig főzzük. Belekeverjük a tejszínt, majd a babot sóval és csipetnyi borssal fűszerezzük. Megszórjuk a borsikalevelekkel, és tálaljuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • ízlés szerint Só
  • fél csomag Újhagyma (8 dkg)
  • 2 evőkanál Étolaj - Napraforgóolaj (26 g)
  • 4 db Szegfűszeg - egész
  • 2 db Babérlevél
  • 1 csokor Friss borsika (4 g)
  • 1 evőkanál Főzőtejszín, 20 %-os (8 g)
  • 125 ml Zöldségalaplé (125 g)
  • ízlés szerint Őrölt fehérbors
  • 1 kis doboz Sűrített paradicsom (70 g)
  • 30 dkg Fejtett bab 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 228
  • CH: 28.2 g
  • fehérje: 9.2 g
  • zsír: 8.0 g