Mit ehetek | Fejessaláta kapros öntettel

Fejessaláta kapros öntettel

Fejessaláta kapros öntettel
Fejessaláta kapros öntettel

Elkészítés

A jól megtisztított salátákat négybevágjuk, üveg tányérra helyezzük. Erre rátesszük a kapros öntetet, amely tejfölből, olívaolajból, sóból, citromléből és finomra vágott kaporból áll. Tálaláskor a tetejére friss kaprot teszünk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 csapott teáskanál Só (5 g)
  • 1 csokor Friss kapor (4 dkg)
  • 1 dl Tejföl, 12%-os (10 dkg)
  • 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
  • 3 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (40 g)
  • 2 fej Saláta - fejes saláta (140 dkg)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 195
  • CH: 10.2 g
  • fehérje: 6.3 g
  • zsír: 14.2 g