Fejessaláta kapros öntettel
Elkészítés
A jól megtisztított salátákat négybevágjuk, üveg tányérra helyezzük. Erre rátesszük a kapros öntetet, amely tejfölből, olívaolajból, sóból, citromléből és finomra vágott kaporból áll. Tálaláskor a tetejére friss kaprot teszünk.
-
- 4
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 1 csapott teáskanál Só (5 g)
- 1 csokor Friss kapor (4 dkg)
- 1 dl Tejföl, 12%-os (10 dkg)
- 1 db-é Citromlé frissen facsarva (6 dkg)
- 3 evőkanál Olívaolaj - saláta olaj (40 g)
- 2 fej Saláta - fejes saláta (140 dkg)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 195
- CH: 10.2 g
- fehérje: 6.3 g
- zsír: 14.2 g