Mit ehetek | Fehér bab zabdarával

Fehér bab zabdarával

Fehér bab zabdarával
Fehér bab zabdarával

Elkészítés

A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap a levét leöntjük, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a hámozatlan fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt lassú tűzön kb. 1 órán át csendesen főzzük. Kivesszük a fokhagymát, a puha belét kinyomjuk, és visszatesszük a baba. A levest alaposan sózzuk, borsozzuk. Az egész zabszemeket kicsit megtörjük, majd beleszórjuk a zabdarát, felforraljuk, majd fedő alatt 20 percig főzzük. Zöldpaprikát és a póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd forró olajban megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük és a babhoz adjuk. Az egészet sózzuk, borsozzuk.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál Pirospaprika por (7 g)
  • ízlés szerint Só
  • 25 g Zab - teljes mag 
  • 3 közepes gerezd Fokhagyma (12 g)
  • ízlés szerint Őrölt feketebors
  • 2 db vékonyabb Póréhagyma (32 dkg)
  • 15 dkg Piros húsú paprika 
  • 6 dl Zöldségalaplé (60 dkg)
  • 15 dkg Fehérbab 
  • 15 dkg Sárga húsú paprika 

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 296
  • CH: 50.0 g
  • fehérje: 13.4 g
  • zsír: 4.5 g