Mit ehetek | Fahéjas meggyes rétes

Fahéjas meggyes rétes

Fahéjas meggyes rétes
Fahéjas meggyes rétes

Elkészítés

A kész réteslapot szétnyitjuk, majd tiszta konyharuhára rakjuk a vizes kézzel egyenként szétszedett lapokat. Az első lapot kinyitása után olajjal megkenjük, majd rátesszük a másik lapot is. Ezután a kimagozott, kinyomkodott meggyet a cukor felével, valamint az őrölt fahéjjal összekeverjük, és a réteslapra egyenletesen szétterítjük. Kevés olajjal meghintjük, majd a konyharuha segítségével összecsavarjuk, és az olajjal kikent sütőlemezre tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Az elkészült rétest még melegen, a porcukorral meghintve szeleteljük fel.


    • adag4
    • Gyermekeknek
    • Kamaszoknak
    • Felnőtteknek
    • Időseknek
    • Tavaszi
    • Kora nyári
    • Késő nyári
    • Őszi
    • Téli
    • Délelőtt
    • Ebédre
    • Este
    • Egész nap
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Elkészítési idő
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Nehézség
    • Költség
    • Költség
    • Költség

Alapanyagok

Hozzávalók:
  • 2 lap Réteslap (5 dkg)
  • 20 dkg Meggy  
  • 1 púpos evőkanál Kristálycukor (25 g)
  • 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
  • 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
  • 2 evőkanál Porcukor (22 g)

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • kcl: 121
  • CH: 24.8 g
  • fehérje: 1.6 g
  • zsír: 1.1 g