Fahéjas meggyes rétes
Elkészítés
A kész réteslapot szétnyitjuk, majd tiszta konyharuhára rakjuk a vizes kézzel egyenként szétszedett lapokat. Az első lapot kinyitása után olajjal megkenjük, majd rátesszük a másik lapot is. Ezután a kimagozott, kinyomkodott meggyet a cukor felével, valamint az őrölt fahéjjal összekeverjük, és a réteslapra egyenletesen szétterítjük. Kevés olajjal meghintjük, majd a konyharuha segítségével összecsavarjuk, és az olajjal kikent sütőlemezre tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Az elkészült rétest még melegen, a porcukorral meghintve szeleteljük fel.
-
4
-
-
-
-
-
-
-
Alapanyagok
Hozzávalók:
- 2 lap Réteslap (5 dkg)
- 20 dkg Meggy  
- 1 púpos evőkanál Kristálycukor (25 g)
- 1 mokkáskanál Őrölt fahéj (2 g)
- 1 mokkáskanál Étolaj - Napraforgóolaj (3 g)
- 2 evőkanál Porcukor (22 g)
Tápanyagtartalom (1 adag)
- kcl: 121
- CH: 24.8 g
- fehérje: 1.6 g
- zsír: 1.1 g